Sparkade man i huvudet på krogen i Täby

Mannen dömdes av Attunda tingsrätt.
Mannen dömdes av Attunda tingsrätt.
En 25-åring döms till samhällstjänst efter att han misshandlat två personer på krogen i Täby Centrum. Den ena fick allvarliga skador av misshandeln.

Det var i november förra året som en 25-årig man misshandlade två andra manliga kroggäster inne på The Public i Täby centrum.

Samtliga personer hade druckit öl under kvällen men de hade suttit på  åtskilda platser inne på baren.

Efter urspårade filmkvällen – tjejerna döms

Tjafs om en jacka

Vid ett tillfälle uppstod det något typ av tjafs mellan 25-åringen och en annan kroggäst angående en jacka som kastats.

Efter att situationen lugnat sig tog de andra gästerna en rökpaus. Men det skulle inte dröja länge innan 25-åringen råkade samman med de två andra gästerna igen. Han slog ner dem båda två till golvet, men det slutade inte där.

När en av männen låg ner sparkade 25-åringen honom i huvudet. Den andra mannen uppger att det svartnade för ögonen när han fick ett slag i ansiktet och att han vaknade först långt senare med en massa väktare omkring sig. Han fick flera skador som en skadad tand, näsfrakturer och en stukad axel. Han var tvungen att sjukskriva sig i två veckor och operera näsan.

16-åring döms efter att ha kastat smällare

Kan ha provocerat

25-åringen säger att de två killarna var kraftigt berusade och att de drog i hans tröja varpå han blev tvungen att försvara sig. Han minns sparken men inte att han slagit den man som fick en näsfraktur.

Nu döms han för misshandeln till samhällstjänst om 75 timmar. Han ska också betala skadestånd om 7 600 kronor till den ene mannen, samt 13 500 kronor till mannen som fick en näsfraktur. Attunda tingsrätt påpekar också att skadeståndet för mannen med näsfrakturen skulle kunnat bli högre, men det kan inte uteslutas att han provocerat fram misshandeln.