Välj ditt område
Arkivbild.
Arkivbild.

Sparkade tiggare – döms till fängelse

Nyheter En 19-årig man sparkade på en kvinna som satt och tiggde på Sveavägen. Nu skärper Svea hovrätt straffet till nio månaders fängelse.

Det var en dag i slutet av april som 19-åringen gick fram till den tiggande kvinnan för att få tillbaka 100 kronor som hennes dotter lånat av honom, enligt bådas redogörelser. När han inte fick pengarna sparkade han den äldre kvinnan, som satt ned, tre gånger rakt i ansiktet.

Svea hovrätt gör bedömningen att misshandeln skedde helt oprovocerat i en situation där kvinnan var skyddslös och helt oförberedd på de förhållandevis kraftiga sparkarna. Till skillnad från tingsrätten anser hovrätten att misshandeln ska betraktas som särskilt hänsynslös och därför bedömas som grov.

Stockholms tingsrätt hade tidigare dömt 19-åringen till sex månaders fängelse för misshandel. Svea hovrätt ändrar rubriceringen till grov misshandel och skärper straffet till nio månaders fängelse. 19-åringen, som erkänt sparkarna, hade yrkat på en lindrigare påföljd.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85