ANNONS

Gravid kvinna spärrades in i lägenhet i Östberga i timmar

22-åringen häktades av Södertörns tingsrätt.
32-åringen och två andra män höll den gravida kvinnan fången under hela natten.
27-åringen ville lämna det kriminella livet bakom sig – men pressades på pengar av sin kriminella kumpan. När betalningen dröjde hölls hans gravida flickvän fången i sin lägenhet under en hel natt.
Nu har två män dömts till fängelse.
ANNONS

Kvinnan var gravid och hade gått och lagt sig tidigt. Mitt i natten i juni ringde det på dörren till hennes lägenhet i Östberga. Utanför stod tre män, bekanta med hennes 27-årige sambo, som frågade efter honom för att driva in en skuld.

När hon sa att han inte var hemma, gick männen in i lägenheten och sa att de skulle vänta. Sedan höll de kvinnan fången i lägenheten under hela natten, enligt domen vid Södertörns tingsrätt.

Hotade att våldta och döda kvinnan

27-åringen har berättat i förhör att han tidigare levde ett kriminellt liv och sålde droger åt en 32-årig man. När han ville lämna det kriminella livet sa 32-åringen att han måste betala 100 000 kronor. Men betalningen dröjde – och därför gav sig 32-åringen på mannens flickvän. Bland annat tog 32-åringen strypgrepp på kvinnan och sa att han skulle våldta henne tills det ofödda barnet dog.

Kvinnan var så rädd att hon inte vågade kontakta polis och det var först på morgonen, när männen lämnat hennes lägenhet, som hon fick kontakt med 27-åringen och hans mamma, som ringde polisen.

Två män döms till fängelse

Nu har den 32-årige mannen dömts vid Södertörns tingsrätt till två års fängelse för olaga frihetsberövande, utpressning, övergrepp i rättssak och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han ska också betala 34 500 kronor till kvinnan.

32-åringen har nekat till brott. En 23-årig man dömdes också för olaga hot och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.