Speciell parning fångades på bild av Bagisbon Kim

Kim Forchhammer är en van naturfotograf.
Kim Forchhammer är en van naturfotograf.
Bagisbon Kim Forchhammer var en tidig aprilmorgon ute på fotopromenad. Då fångade hans kamera två skäggdoppingar i parningslek på Söderbysjön.

Kim Forchhammer är dagligen ute på promenader i Nackareservatet. Den 14 april var han uppe i ottan med sin kamera, och klockan 05.30 knäppte han en bild på två skäggdoppingar i Söderbysjön.

– Jag har sett tre eller fyra skäggdoppingar här. Att de har ett roligt beteende under parningen visste jag sedan tidigare, så jag har varit på jakt efter att få fota ett par länge, säger Kim Forchhammer.

Det var i Söderbysjön i Nackareservatet som Kim Forchhammer såg de två fåglarna som parningslekte och snart fastnade turturduvorna på Kims lins.

Det är på morgonen det händer

– De dyker ner under ytan och hämtar upp vattenväxter. När de kommer upp till ytan presenterar de sig för varandra och visar för omvärlden att de är ett par. Det var då jag knäppte bilden.

Kim Forchhammer är en van naturfotograf och delar ofta sina bilder i lokala Facebookgrupper. Under sina år som fotograf har han lärt sig att mycket i naturen händer på just morgonen.

– Det är tidigt på morgonen som man ser som mest.