”Att spela i Haninge är en del av min dröm”

David Carbe kommer till Haninge kulturhus.
David Carbe kommer till Haninge kulturhus.
David Carbe är pianisten som med sitt band hoppar in som husband på Bingolotto, får publiken att känna sig som en i gänget och drömmer om att ta över Sverige. Nu kommer han till Haninge.

Den första mars fylls Haninge kulturhus med David Carbes show. David började spela piano så sent som i högstadiet men kom snabbt fram till att det var hans grej. Efter gymnasiet startade han sitt band och sitt företag. Tillsammans med bandet hoppar han ibland in som husband på Bingolotto, han har uppträtt med Robert Wells och längtar efter att sprida sin musik över hela landet. Mitt i fick en pratstund med den unge pianisten.

Vem är du?
Jag brukar kalla mig pianist, vokalist och entertainer.

Vad kommer man få höra i Haninge?
Jag kommer köra med min kvartett och det blir en underhållande och blandad show. Vi kör boogie woogie, jazz, rocknroll, Ted Gärdestad och en del Elton John. Jag vill bjuda med publiken och få dem att känna sig som en i gänget. 

Varför blev piano din grej?
Det var en lärare på min högstadieskola som spelade, och hemma hade vi ett akustiskt piano så jag gick hem och provade. Sen var jag fast! I Haninge har de en nystämd flygel åt mig så det blir väldigt fint.

Har du någon dröm?
 Jag har gjort många konserter här på västkusten men jag vill ju sprida detta över hela landet. Visst, en jättekonsert hade väl varit roligt men det absolut bästa jag vet är att åka till kulturhus och konserthus över hela landet. Att få komma till Haninge är en del av mitt mål.