ANNONS

Här spelar eleverna in en antimobbningsfilm – med Theoz

Bromma Ålstensskolan Friends reklamfilm Theoz
Elever från Ålstensskolan har spelat in en film för organisationen Friends tillsammans med artisten och youtubern Theoz.
Lägg Ålstensskolans klass 4b-elever på minnet. Nästa gång du ser dem är det på tv. I veckan var de med i en stor kampanjfilm mot mobbning som kommer att spridas över hela landet. 
– Ingen ska känna sig mobbad och utfryst, säger eleven Olivia Dahlberg.
ANNONS

Filmteamet tog över skolgården den 12 maj. En av dem som stod framför kameran var eleven Sixten Norton Torres. Han tyckte att det var viktigt att vara med för att stoppa mobbning.
Vad gör du själv för att motverka mobbning i skolan?
– När jag ser någon som blir mobbad brukar jag säga att de ska sluta.

Bromma Ålstensskolan Friends reklamfilm Theoz Sixten Norton Torres

”Först när de nämnde namnet i klassrummet så visste jag inte riktigt vem han var men när han kom hit så kände jag igen honom”, säger  eleven Sixten Norton Torres om mötet med Theoz. Foto: Veronica Johansson

Filmen, som Cartoon Network och Friends står bakom, är en del i en årlig antimobbningskampanj för “CN Buddy Network” och lanseras i augusti 2020. Den syftar till att öka kännedom om mobbning och ge barn verktyg och mod att säga ifrån när de ser det. När frågan ställdes till skolan nappade rektor Cecila Rosman direkt. 

Bromma Ålstensskolan Friends reklamfilm Theoz

– Det är behjärtansvärt att vår skola får delta i en film som syftar till att säga ifrån när man ser mobbing, vikten av att vara en bra kompis och att låta alla vara med, säger hon.  

Theoz: ”Finns hjälp att få”

På plats fanns även youtubern och influencern Theoz, 14. Han har själv fått utstå näthat och tycker att det är viktigt att kämpa mot utsatthet. 

Jag hoppas att mina erfarenheter och tipsen kan visa barn att vara bra kompisar och att de som är utsatta för mobbning inte känner sig ensamma. Det finns alltid hjälp att få om man säger ifrån till en vuxen man litar på, säger han. 

Bromma Ålstensskolan Friends reklamfilm Theoz Nea Ahrnéll Olivia Dahlberg

Nea Ahrnéll och Olivia Dahlberg, elever på Ålstensskolan, tyckte att det ar coolt att träffa Theoz. Foto: Veronica Johansson.

Det är inte första gången som Ålstensskolans elever träffar kändisar. Senast i april kom olympiern och hockeyspelaren Danijela Rundqvist för att prata om barns rättigheter.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.