ANNONS

De spelar för Syriens barn i Filadelfiakyrkan

nikithedove
Niki & The Dove..
..Darin..
..Darin..
..Bo Kaspers Orkester...
..Bo Kaspers Orkester...
..Mikael Wiehe...
..Mikael Wiehe...
och Benjamin Ingrosso spelar på välgörenhetskonserten i Filadelfiakyrkan.
och Benjamin Ingrosso spelar på välgörenhetskonserten i Filadelfiakyrkan.
Konsert i Filadelfiakyrkan för Syriens barn
Alla intäkter går till barn i krigets Syrien.
Organisationen War Child vill inte bara ta barnen ur kriget. De vill ta kriget ur barnen.
22 mars anordnar de och flera av landets mest folkkära artister en välgörenhetskonsert i Filadelfiakyrkan, till förmån för Syriens krigsdrabbade barn.
ANNONS

1,4 miljoner syriska barn lever just nu som flyktingar i Libanon, Jordanien, Turkiet, Irak och Egypten. Mer än hälften av dem går inte i skolan.

”Enorma siffror”

War Child är en av flera organisationer som engagerar sig för att hjälpa Syriens krigsdrabbade barn. 22 mars klockan 18.00, drygt sex är efter inbördeskrigets start, anordnar de en välgörenhetskonsert i Filadelfiakyrkan i Vasastan. Syftet är att samla in pengar till de allra mest drabbade.

– Omkring 50 000 lärare har försvunnit från det syriska skolsystemet och över en miljon skolbarn är på flykt. Det är enorma siffror. Vissa barn behöver bearbeta trauman, andra behöver psykosocial hjälp och flera måste ta igen förlorad undervisning. Det är sådant vi vill använda pengarna till, säger Mardin Babaninsamlingsansvarig på War Child.

Mardin Baban War Child

Mardin Baban, War Child

Deras arbete går ut på att hjälpa på plats och deras vision sammanfattas i en mening: Att ta kriget ur barnen.

– Många av de vi hjälper har ingen möjlighet att ta sig till Europa. De befinner sig i flyktingläger med enorma behov.Det finns fantastiska organisationer som hjälper de som kommer hit, men vi fokuserar på de som finns i närområdet, Mardin Baban.

Folkkära artister spelar

Till konserten i Filadelfiakyrkan har de lyckats locka några av artist-Sveriges största: Bo Kaspers Orkester, Mikael Wiehe, Darin, Niki & The Dove, Benjamin Ingrosso och Strandels. Artisterna tar inget betalt för att spela och alla biljettintäkter går till barn som flytt det krigsdrabbade Syrien.

Besökare kommer också att kunna skänka pengar på plats, genom att swisha eller sms:a. Entrén till konserten ”Syriens framtid – en kväll för krigets barn” kostar 300 kronor.

ANNONS