Nu spelas årets sista konserter på Grönan

First Aid kit är en av många grupper och artister som spelat på Grönan i år.
First Aid kit är en av många grupper och artister som spelat på Grönan i år.
Nu hålls sista konserterna på Gröna Lund för året när Linda Pira och Ghost spelar. Hittills har 410 000 besökt nöjesfältet för musiken under 2017.

Runt 410 000 personer har besökt den lilla och stora scenen på Gröna Lund hittills i år. På torsdag och fredag avslutas konsertsommaren med Linda Pira respektive gruppen Ghost.

På flera konserter under 2017 har väldigt många velat komma in på nöjesfältet berättar Annika Troselius, kommunikatör på Gröna Lund.

– Vi har haft högt tryck och fullt framför scenen på flertalet konserter i år, men nästan alla gånger har vi lyckats att få in alla gäster som velat se konserten. Det var bara vid tre tillfällen som vi var tvungna att stänga grindarna och det var när Veronica Maggio, Zara Larsson och Elton John spelade.

Allra högst var trycket när Elton John spelade, då tvingades många besvikna fans vända i dörren.

– Han är en världsartist och det var många som kom från när och fjärran för att se honom, säger Annika Troselius.

Har ni börjat planera och boka inför nästa år?

– Absolut. Det är Johan Tidstrand som ansvarar för alla våra konsertbokningar och han har redan påbörjat arbetet med konsertsommaren 2018. Vi kommer att offentliggöra artisterna allteftersom de bokas under hela hösten och våren. Man kanske inte behöver vänta så länge med att få reda på den första bokningen, säger Annika Troselius hemlighetsfullt.