ANNONS

Spelmissbrukare får stöd i Solna

Solna stad
Solna erbjuder flera behandlingsformer för beroende.
Solna stad erbjuder i dag ett utvecklat stöd både i grupp och individuellt som passar spelmissbrukare enligt Solnas socialchef. Man har dock ingen specifik behandling för spelmissbrukare, men det kan ändras.
ANNONS

– Beroende på ålder hos de som söker hjälp för sitt spelmissbruk har två av våra enheter ansvar. Vuxenenheten har ett utvecklat stöd för vuxna personer med olika former av beroendeproblematik, som väl lämpar sig för personer med spelberoende problematik. Både i grupp och individuellt, säger Ann-Charlotte Fager, socialchef i Solna stad.

Solna stad har stöd för anhöriga till personer med olika typer av beroendeproblematik, i både grupp och individuellt.

– Vi har även påbörjat diskussionen med beroendemottagningen om ett eventuellt samarbete i frågan, säger Ann-Charlotte Fager.

Solna stad har dock ingen specifik behandling för spelberoende i dag.

– Men utifrån efterfrågan avser vi utveckla stödet, säger Ann-Charlotte Fager, och nämner även att det inom barn- och ungdomsenheten finns Mini-Maria, öppenvårdsmottagningen för unga med riskbruk eller missbruk av alkohol och droger.

– Där finns resurser för att arbeta förebyggande för att motverka missbruk och spel om pengar bland barn och unga, säger hon.

Solna stad har en medarbetare som på heltid arbetar med budget- och skuldsanering.

– Där har även tidigare personer med spelmissbruk kunnat få hjälp och stöd med sin privatekonomi, säger Ann-Charlotte Fager.

Men utbildar ni er med anledning av socialtjänstlagsförändringen?

ANNONS

– Vi utbildar oss årligen i handläggning och dokumentation, men just nu har vi ingen planerad utbildning med anledning av lagändringen. Det är mycket möjligt att vi under våren ser ett behov av detta, säger Ann-Charlotte Fager.

Fakta

Läget i din kommun

  1. Skuldrådgivning? Ja
  2. Terapi? Ja
  3. Utbildad personal? Nej
  4. Anhörigstöd: Ja
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.