Sport för alla i Malmparken

Rugby, fotboll eller varför inte kubb? Just nu pågår en rad roliga aktiviteter för sommarlovslediga i Malmparken.

När Mitt i Sollentuna ringer upp Abdulkadir Bulhan, ordförande i Möjligheternas plats, är det full aktivitet på gång. I dag fram till fredag den här veckan kan nämligen alla unga som har sommarledigt prova på olika sporter i Malmparken.

Vad sägs om basket, rugby, amerikansk fotboll och ”vanlig” fotboll?

Eller varför inte somriga utomhusfavoriter som kubb och frisbee? Det finns något för alla att prova på, menar Abdulkadir Bulhan.

– Man behöver inte vara duktig på något bara ha en vilja att hitta på det räcker. Kom som du är, säger han.

Möjligheternas plats anordnar veckans evenemang som pågår i Malmparken fram till fredag den 7:e juli. Tiderna som gäller är mellan 12 och 17 varje dag. Tanken är att unga som har sommarlov ska ha något att göra, att evenemanget ska öka tryggheten i området samt skapa sommarjobb.

– Under sommartid, när det inte finns nått att göra för unga, gör det att de går runt och dräller och då skapar vi nått att göra istället, säger Abdulkadir Bulhan till Mitt i.

Det kommer även finnas aktiviteter för alla Sollentunabor denna vecka. På onsdag och torsdag kommer semifinalerna i fotbolls-EM att visas på storbildsskärm ute på Malmparkens gräsmatta och allt toppas av den stora fotbollsfinalen på fredag den 10 juli.

– Då kommer det att grillas och finnas en massa festligheter så då vill vi att alla Sollentunabor kommer, säger Abdulkadir Bulhan.

Evenemanget anordnas av Möjligheternas plats och sponsras av Sollentuna kommun, Sollentuna hem och Carnegie & Co.