Sportlovskul på fritids och bibblan

Spelfrossa på Hermelinen nu i helgen.
Spelfrossa på Hermelinen nu i helgen.
Här inne blir det pyssel, film, tipspromenader och bibliotekspolympiad.
Här inne blir det pyssel, film, tipspromenader och bibliotekspolympiad.
Snart är det sportlov. Då ska man vara ute i snön. Men även när man inte känner sig så sportig finns massor att göra.

På Gribbylunds bibliotek kan man pyssla och gå tipspromenad under hela veckan. Klockan 13 varje dag är det bibliotekssolympiad, men vad det är får man komma dit för att ta reda på. Den 24 februari, lovets första lördag, är det lördagsmys med filmen Tänk om klockan 12. Djurpyssel och fika hela dagen.

• På Näsbyparks bibliotek är det sportlovspyssel med Minecraft som tema på tisdag. Drop in klockan 13 till 15. Passar barn upp till nio år.

På fredag, den 2 mars, visas filmen Oscar Ballongfararen som utlovas vara en ”varm, rolig och lärorik äventyrsserie” för barn upp till nio år. Och dagen därpå ordnas en dramalekföreställning med kattjakt och hattförsäljning som utgår från Elsa Beskows ”Sagan om den lilla, lilla gumman”.

• I Skarpängs bibliotek är det filmvisning på tisdag, den 27 februari. Lilla syster kanin passar barn upp till sju år. Filmen är gratis men det krävs föranmälan.

• Dagen därpå, på onsdag, är det sportlovskul på biblioteket i Täby kyrkby. Klockan 10 visas filmen Jaguaren. Den är 20 minuter lång och passar barn upp till fem år. Pokémon- och Star Warspyssel för barn upp till 12 år klockan 13–15

På Täbys högstadiegård Hermelinen på Åkerbyvägen händer det massor på sportlovet. De startar redan nu i helgen med en spelträff under natten mellan fredag och lördag. Då kan man frossa i brädspel, kortspel, rollspel och figurspel mellan klockan sju på fredag kväll och nio på lördag morgon. Träffen ordnas av TSS, Täby spelsällskap, och välkomnar spelnördar mellan 12 och 20 år. Det är gratis och man behöver inte anmäla sig i förväg.

Under själva sportlovsveckan har Hermelinen öppet onsdag och torsdag kväll 18.30–21.00, fredag och lördag 18.30–23.00. På onsdag blir det besök av polis, fältassistenter och räddningspersonal som man kan ställa frågor till. På torsdag ordnas en CS-turningering och frågesport, på fredag är det Fifaturnering och tacokväll. Myset kulminerar på lördagen med mat- och filmkväll. Maten lagas tillsammans och en film som röstats fram under veckan visas på storbild.