Vill du ha sportlovskul i Salem, kolla in här

Trollkarlen Dannyman kan få saker att sväva. Foto: Pressbild Trollkarlen Dannyman
Trollkarlen Dannyman kan få saker att sväva. Foto: Pressbild Trollkarlen Dannyman
Nästa vecka är det dags för sportlovet. Det finns massor att göra i Salem, både inomhusaktiviteter och utomhus. Mitt i Botkyrka Salem ger några tips här.

Ska man inte åka iväg på sportlovet utan hålla sig hemma i Salem så finns det mängder att göra i kommunen, både inomhus- och utomhusaktiviteter. Mitt i Botkyrka/Salem har valt ur några guldkorn.

Prova-på hockey

Måndagen den 26:e är det prova-på ishockey  för killar och tjejer mellan 6-10 år. Det kommer att finnas utrustning på plats som man kan låna. Ingen föranmälan krävs, så det är bara dyka upp klockan 09:15 i ishallen. Efteråt bjuder arrangören på korv och dricka.

Är man sugen på att testa ishockey men inte vågat tidigare, kan man testa det på måndag.

Kodning för unga

Vill man vara inomhus har Salems bibliotek tema spel under veckan. På tisdag är det programmering. Barn mellan tio och tolv år får chansen att prova på att programmera. Föreningen Kodcentrum håller i workshopen och barnen får chansen att testa på programmet Scratch där man lär sig koda.

– Vi har tio platser och fem stycken har redan anmält sig, vill man vara med får man skynda att höra av sig, säger Maria Brandstedt barn- och ungdomsbibliotikarie Salem.

Kodcentrum lär unga att koda kommer att ha en workshop på tisdag i biblioteket i Salem. Foto Maria Uhr

Tipspromenad

Vill man gnugga geniknölarna och testa sina kunskaper om olika tv- och dataspel finns det en tipspromenad som man kan gå hela veckan.

Trollerishow för de lite yngre

På Lilla murgrönan i Salem centrum kommer Mr Dannyman med sin trollerishow, på besök den 1:a mars.  Rekommenderad ålder är barn från sex år och uppåt. Biljetter till showen finns att hämta från den 19:e februari på biblioteket.

Reptricket är en klassiker som Mr Dannyman förändrat genom åren som han har trollat. Foto: Pressbild Trollkarlen Dannyman

Fakta

Utomhusaktiviteter Salem

Skidspår

Vid sjön Uttran ska skidspår plogas inför veckan.

Vid sjön Flaten ska skidspår plogas inför veckan.

Skridsko

Sjöarna Uttran och Flaten finns tillgängliga för skridskoåkning.

Fotbollsplanerna Fågelsången och Säby bollplan spolas, så man kan åka skridsko på dem.

Utförsåkning

Vill man åka utförsåkning så får man ge sig ut utanför kommunen. Tips på några anläggningar är:  Lida friluftsgård i Botkyrka, där finns spår och barnbacken är öppen.

Flottsbro i Huddinge har nästan hela anläggningen öppen. Övre delen av familjebacken som fortfarande är stängd.

Under sportlovet håller Ragnhildsborgsbacken i Södertälje öppet mellan 11 och 15, måndag till fredag.