ANNONS

Sportlovslediga kan utmana gladiatorer

Ta sig an en gladiator. Det kan Värmdöbarnen få göra på sportlovet.

Lillsveds folkhögskola ordnar aktiviteter för barn hela veckan.
ANNONS

Om du fick chansen att möta de fruktade gladiatorerna, skulle du våga anta utmaningen? Det undrar idrottspedagogerna på Lillsveds idrottsfolkhögskola. Nu har Värmdöbarnen chansen.

Lillsveds idrottsfolkhögskola ordnar sportlovsaktiviteter hela veckan – och populärast är gladiatorerna.

Då klär idrottspedagogerna ut sig till gladiatorer och ger sina motståndare en riktig match. Barnen får bland annat springa gatlopp och hinderbanor.

– Vi hindrar dem med mitsar (boxningskuddar) och vi brukar kasta mjuka bollar på dem medan de gömmer sig bakom madrasser, säger idrottspedagogen Åsa Nordling.

Förra året kom 300 barn till gladiatorspelen som pågår mellan kl 12 och 14.45 på torsdagen i sportlovsveckan. Och man räknar med ännu fler i år.

– Nu går ju Gladiatorerna på tv och är väldigt hett. Om det blir för många på en gång har vi mellanaktiviteter så att barnen inte behöver stå ute och vänta, säger Åsa Nordling.

Och för dem som inte lockas av gladiatorspel finns mycket annat att välja på. De blivande idrottspedagogerna erbjuder aktiviteter hela veckan.

Det är allt från skridskoskola, till märkestagning i simning och 24-timmars läger i gymnastik, bollsport och äventyr.

För den som vill dansa går det att prova på olika hiphopstilar. Dessutom kan man spela blackminton i totalt mörker med lysande färg på kroppen.

ANNONS

– Vi har gått ut med information till 5 000 barn i kommunen. Allt är gratis, förutom lägren. Det känns väldigt roligt att alla kan vara med, så att vi inte utestänger någon, säger Åsa Nordling.

Folkhögskolan får en del ekonomiskt bidrag från Värmdö kommun. Dessutom har man jobbat hela året med att få sponsorer till verksamheten.

Tanken är att få med så många Värmdöbarn som möjligt på aktiviteterna.

Fakta

Det här kan barnen göra:

24-timmarsläger

Racketsporter

Fotbollsläger

Innebandy

Blackminton

Dans

Gladiatorerna

Märkestagning

Skridskoskola

Gymnastik

Ansiktsmålning

Källa: www.sportlovet.com