ANNONS

E-sporttävlingen Dota 2 kommer till Globen 2020

Dota 2 The International, bilden är från tävlingen 2018.
Bilden är från 2018 års upplaga av tävlingen.
2020 blir Globen värd för en av världens största e-sporttävlingar, The International Dota 2 Championships. 18 lag tävlar om en prissumma som under det senaste mästerskapet låg på rekordstora 350 miljoner kronor.
ANNONS

E-sporttävlingen The International Dota 2 Championships kommer till Globen.

Tävlingen är en av världens största inom e-sport och att Globen blev värdlokal blev klart i slutet av augusti.

Det är första gången under tävlingens hittills tio år som evenemanget hålls i Stockholm, och första gången sedan 2011 som den hålls i Europa.

E-sporttävlingen med störst prissumma

– Vi är glada och hedrade att vi i global konkurrens lyckats få detta prestigeevenemang till Stockholm och Ericsson Globe för sitt 10-årsjubileum, och extra kul är det att e-sportvärldens blickar än en gång får riktas mot vår huvudstad, kommenterar Marie Lindqvist, vd Stockholm Live.

Årets mästerskap hölls i Shanghai och i prispotten låg rekordstora 350 miljoner kronor, vilket innebär att det är den e-sporttävling med störst prissumma i potten. Totalt tävlar 18 lag från hela världen i spelet Dota 2.

”Stockholm är sprängfyllt av kreativitet”

Stockholms kommunalråd Anna König Jerlmyr uttalar även hon sig på Dota 2:s officiella youtubekanal, om att tävlingen kommer till Stockholm.

– Stockholm är sprängfyllt av kreativitet och passionen för Dota går djupt. Vi är hedrade att välkomna världen att heja på sina favoritlag samtidigt som vi hyllar ett årtionde av mästare när de tävlar om den mest prestigefulla trofén inom e-sport.

ANNONS