ANNONS

Ny sprängmiss på Skurubron – påfarten avstängd hela dagen

Skurubron
Skurubron.
Påfarten till Skurubron mot Värmdö är avstängd efter att sprängsten ramlat ut på körbanan.
Det är andra gången på mindre än en månad som det strular med det pågående arbetet för den nya Skurubron.
ANNONS

På måndagen var det dags igen. Nytt strul vid arbetet för den nya Skurubron mot Värmdö gör att påfarten på Nackasidan till den befintliga bron är avstängd dygnet ut, skriver Nacka Värmdöposten.

Likt den 27 januari, när bron helt stängdes av i rusningstrafiken, ligger en sprängmiss bakom problemen och sprängsten har rullat ut på delar av körbanan.

– Prognosen att påfarten skulle öppnas senast klockan 16 håller inte. påfarten kommer att vara stängd till klockan 01.00 i natt, säger Trafikverkets pressinformatör Thomas Pihl till Nacka Värmdöposten.

Bussar som kommer på Skurusundsvägen får ta en extra sväng för att komma upp på bron, men missar inga hållplatser, enligt P4 Stockholms trafikredaktion.

Från klockan 21 på måndagskvällen kommer även höger körfält uppe på Skurubron i riktning mot Värmdö att vara avstängt.

Har ändrat rutinerna

Skurubron

Så såg det ut när bron stängdes av senast – i slutet av januari. Sprängsten ses hänga över vägbanan precis vid påfarten. Foto: Läsarbild.

Det var måndagen den 27 januari som en annan sprängmiss gjorde att en stor sten hängde över bron och den fick stängas av, något som påverkade eftermiddagstrafiken enormt och bildade kilometerlånga köer.

Efter den missen har Trafikverket ändrat rutinerna vid arbetet och genomför bara mer riskfyllda sprängningar på förmiddagar för att inte drabba den känsliga eftermiddagstrafiken.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.