ANNONS

Sprejade släkting med ammoniak – får vård

Polisen hittade en flaska ammoniak vid mannens hem.
Polisen hittade en flaska ammoniak vid mannens hem.
En arvstvist låg bakom attacken med ammoniak i östra Väsby i höstas. Den man som sprejade sina släktingar bedöms psykisk sjuk i rätten.
ANNONS

Runt lunchtid 25 september fick polisen ett larm om att tre personer skulle ha attackerats med en frätande vätska i östra Väsby. bakgrunden till attacken visade sig vara en arvstvist. En man boende i Väsby hade spejat tre släktingar med ammoniak efter en besiktning av en bostad med mäklare.

Nu dömer Attunda tingsrätt mannen för grov misshandel och försök till grov misshandel. Tingsrätten menar att mannen haft uppsåt att skada sina släktingar då det är känt att han motsatte sig värderingen av fastigheten och att brottet krävde viss planering. Mannen lider av en allvarlig psykisk störning och ska ha begått gärningarna under påverkan av sjukdomen.

Därför döms mannen till rättspsykiatrisk vård och inte till fängelse. de två släktingarna som träffades av vätskan ska få skadestånd på 18 068 respektive 18 391 kronor var. Den släkting som lyckades undkomma attacken får ett skadestånd på 5000 kronor.

Till följd av överfallet har de båda personerna fått frätskador i ansikte, mun, svalg och ögon. Den ena personen hann vända sig i attacken men för den andra personen ska vätskan träffat mitt i ansiktet och skadorna har medfört svårigheter att svälja och nedsatt syn. Båda personerna fördes i ambulans till sjukhus.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.