ANNONS

Spricka i Alliansen – park i Råby dyrare än väntat

Förslag för aktivitetsparken i Råby.
Förslag för aktivitetsparken i Råby.
Den 4 december togs beslut om en ny aktivitetspark i Råby. L och KD röstade för förslaget tillsammans med partierna i den tidigare koalitionen – medan M och L sade nej eftersom budget överstigs.

ANNONS

”Aktivitetsparken i Bro är ett projekt som vi har stött. Utgången för projektet har haft en kostnadsram på 8 miljoner, men först idag vid sittande bord, fick vi information om att projektet blir minst 10 till 12 miljoner dyrare än det ursprungliga kostnadsförslaget”. Det skriver M och L i en gemensam motivering till att de röstar nej vid Kultur- och fritidsnämnden den 4 december.

Aktivitetsparken kommer bland annat att innehålla ett utegym, bollplaner och plats för skejting, parkour, klättring, dans och picknick.

Anledningen till att budget överstigs är att alla anbud som kommit in under upphandlingen överstiger 10 miljoner kronor. Men M och L:s kollegor i Alliansen, C och KD, valde ändå att rösta för förslaget, som lades av den tidigare koalitionen (S, MP, KD och C).

M och L menar att de inte kan fatta ett ansvarigt beslut på så kort varsel: ”Det tråkiga är att styrande inte har lyckats, under så lång tid, att dra projektet i hamn.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.