ANNONS

Linda sprider glädje med sitt danspass

Linda Forsberg tycker om sammanhållningen och glädjen i den ideella föreningen.
Linda Forsberg tycker om sammanhållningen och glädjen i den ideella föreningen.
Linda Forsberg lämnade instruktörslivet på de stora gymmen och återvände till Tumbas gympahallar – som hon fyller varje vecka.
– Här finns alla sorters människor. Från 13 till 75. Jag saknade föreningen, det ideella och det lokala, säger hon.
ANNONS

Som trettonåring började Linda Forsberg på gruppträning i Tumba gymnastik och idrottsförening, GoIF. Som femtonåring blev hon instruktör.

I dag har hon 23 instruktörsår bakom sig. Först på GoIF, sedan, efter utbildningen till hälsopedagog, som instruktör på stora gym. Men efter att ha tröttnat på de kommersiella gymmen och på att ha sin hobby som sitt jobb sadlade hon om.

I dag arbetar hon som reparatör på ett bostadsföretag och hon är tillbaka i Tumba GoIF. Varje onsdagskväll kör hon sitt egenkomponerade ”powertrainingdancepass” i gympahallen – som alltid är fullt.

Är det speciellt att jobba ideellt?

– Vi ledare gör det inte för pengar utan för att det ligger oss varmt om hjärtat. Jag tycker om sammanhållningen och glädjen. Man är här bara för att ha roligt. Det är bra priser. Här finns bredden av människor och åldrar.

Vad är din drivkraft?

– Jag har alltid tyckt det varit roligt att ge till andra. Jag tycker om att se vilka framsteg de gör, hur tjejen eller damen lär sig den snurren. De ger så mycket tillbaka till mig. De kämpar på. Det är kärlek och glädje.

Hur känns det att ha blivit nominerad till vardagshjälte i Botkyrka?

– Jag blev så överraskad och glad, fäller nästan en tår. Det är då man känner att man gör rätt saker. Det känns ännu mer rätt och ökar drivkraften.

ANNONS

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Botkyrka lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltebotkyrka@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Botkyrkahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners