Lisa springer för barn med cancer

Lisa Nordén
Efter OS i Rio har Lisa Nordén haft problem med en hälsena och får inte springa.
På lördag kan du kombinera en löp tur med en god gärning då Run of Hope går av stapeln både i Hagaparken och i Ursvik. Syftet är att samla in pengar till barncancerforskningen.
Triatletstjärnan och Sundbybergsbon Lisa Nordén kommer att knata runt i Hagaparken, så för den snabbe finns chansen att varva elitidrottaren.

Triatletstjärnan och Sundbybergsbon Lisa Nordén kommer att knata runt Barncancerfondens och Vitamin Wells välgörenhetsloppet Run of Hope i Hagaparken på lördag.

– Det är klockren kombo att få vara ambassadör och samtidigt vara med i ett sammanhang där man kan göra något gott av sin sport. Jag tror inte att någon är oberörd när man pratar om barncancer, säger hon.

Men trots sina meriter så kommer inte Lisa Nordén att vara först i mål. Sedan OS i Rio har hon haft problem med en hälsena och får nu inte belasta den för hårt.

– Jag kommer få gå runt. Så det kan man ju få lägga på sitt CV att man sprungit om Lisa Nordén, skrattar hon.

SM-guld på cykel

Det man trodde var en inflammation av hälsenan visade sig vara en bristning och en inflammerad slemsäck. Lisa Nordén har istället lagt fokus på cyklingen under året och tog bland annat hem ett SM-guld i tempo.

– Nu har jag tyvärr fått order av läkaren att plocka bort cyklingen också, säger hon.

Nu väntar en ny magnetröntgen på fredag för att se om inflammationen gått tillbaka av sig själv eller om slemsäcken behöver opereras bort.

– Jag hoppas på det bästa och på att kunna ha en bra grundträning i vinter och vår för att kunna genomföra halv Iron Man-tävlingar nästa år.

Flera lopp i landet

Även i Ursvik i Sundyberg springs det för att samla in pengar till barncancerforskningen. Run of Hope går av stapeln här vi  klockan 9, och ett barnlopp startar klockan 9.30.

Över 200 Run of Hope -lopp ordnas runt om i landet på lördag. Förra året deltog cirka 10 000 löpare och över en miljon kronor samlades då in till Barncancerfonden. I år hoppas man på att slå det beloppet med en halv miljon.

Fakta

Alla kan delta

  • Run of Hope går av stapeln i Hagaparken på lördag klockan 12.30.
  • Rundan är cirka 4,5 kilometer för dem som springer, för dem som går är det cirka 2,5 kilometer.
  • 11.45 startar ett lopp enbart för barn vid tennisbanorna i Hagaparken.
  • Barnloppet är cirka 400 meter.
  • Att springa kostar 50 kronor att delta och Vitamin Well bidrar med ytterligare 50 kronor per person upp till 200 deltagare. Pengarna går direkt till Barncancerfonden.