ANNONS

Då springer Huddinges studenter ut

På fredag är det utspring från de kommunala gymnasieskolorna i Huddinge.
På fredag är det utspring från de kommunala gymnasieskolorna i Huddinge.
I morgon fredag är det utspring från de kommunala gymnasieskolorna i Huddinge.
Var beredd på en del trafikstörningar när studentflaken tar rundor genom kommunen. Och efter visst stök förra året har väktare satts in för att säkerställa ordningen.
ANNONS

Studenterna på Huddingegymnasiet, Sjödalsgymnasiet, Östra gymnasiet och Sågbäcksgymnasiet har samtliga utspring i morgon, fredag.

Räkna då med att det blir mycket folk kring skolorna och att trafiken kan påverkas.

Det kommer också att bli en del studentflak i omlopp och vanligtvis går rutten kring Huddinge centrum, Kommunalvägen, Kvarnbergsplan och Huddingevägen.

För att undvika eventuella missöden i samband med utspringet så skriver Östra gymnasiet på sin hemsida att bengaliska eldar inte är tillåtna, och att det inte heller är tillåtet att öppna flaskor med bubbel på parkeringen när studenterna tas emot.

– Det var stökigt vid flera skolor förra året med bangers och någon som tömde en brandsläckare. Det ska sägas att det inte brukar vara problem med studenterna utan det är anhöriga och kompisar som sprutar magnumflaskor rakt på andra och förstör kläder, säger Anna Schelin, lokalpolis i Huddinge.

Extra väktare

Sjödalsgymnasiet, som har utspring mot Paradistorget, har i år dessutom tagit in fyra väktare för att kunna säkerställa ordningen.

– Där är utspringet på en offentlig plats där många rör sig som inte är berörda av utspringet, men som kanske ska till vårdcentralen eller liknande. Då är det viktigt att det är ordning och reda och inte en massa krossat glas, säger Anna Schelin.

Hon berättar att det är inget som polisen har krävt, utan att det är skolans beslut.


Fakta

Utspring 2 juni

SJÖDALSGYMNASIET

Klockan 10.26

SÅGBÄCKSGYMNASIET

Klockan 11.00.

HUDDINGEGYMNASIET

Klockan 13.00

ÖSTRA GYMNASIET

Klockan 13.13