Tre vänner springer in pengar till cancerfond

Tyresta
Insamlingsloppet går av stapeln i Tyresta den 7 oktober.
Tyresta
Insamlingsloppet går av stapeln i Tyresta den 7 oktober.
Ju fler som springer, desto mer pengar samlas in till Barncancerfonden. De tre löpintresserade vännerna från Tyresö och Haninge satsar på att samla in 50 000 kronor genom att arrangera "Gudö - Run of Hope" i Tyresta nationalpark.

Ronny Paulsson arrangerar insamlingsloppet Gudö – Run of Hope tillsammans med  två vänner som också kommer från Trollbäcken – Gudö-trakten.

– Det är första gången som vi arrangerar det här i Tyresö. Syftet är att vi ska samla så mycket pengar som möjligt till Barncancerfonden. På köpet får en mängd personer träffas och springa tillsammans i de fina omgivningarna vi har här i trakterna kring Tyresta, säger Ronny Paulsson.

Var fick ni idén från?

– Idén var egentligen bara ett infall. Vi gillar alla tre att springa och någon av oss såg den här kampanjen från Barncancerfonden där man kan arrangera ett lopp och samla in pengar. Vi kände att det var en jättebra idé. Vi får samla in pengar till Barncancerfonden, samtidigt som vi träffas och springer och upplever trakterna, vilket känns jättekul.

Bäst i Sverige

”Run for Hope” är en nationell kampanj där det arrangeras insamlingslopp på flera håll runt om i landet. Det kostar 50 kronor per deltagare att anmäla sig på via hemsidan hos Barncancerfonden. Man kan i samband med sin anmälan välja att skänka mer pengar och även de som inte vill eller kan delta i själva loppet har en möjlighet skänka valfri summa.

– Nu är vi snart uppe i 25 000 kronor och ligger såhär långt i topp bland alla insamlingslopp som arrangeras landet runt i kampanjen. Vi har ett mål att samla in minst det dubbla. Det vore oerhört roligt om vi kunde nå det, säger Ronny Paulsson.

Roddigt – men kul

Loppet går av stapeln den 7 oktober med startplats på den så kallade militärbron som går över inloppet till sjön Tyresö-Flaten, som ligger vid parkeringsplatsen till Gammelströmmen.

Det finns möjlighet för både vuxna och barn att delta. Det kommer att finnas en slinga som är fem och en halv kilometer, en tre kilometer lång slinga och en för de allra minsta som kommer vara ungefär en kilometer lång.

– Visst är det lite roddigt att få ihop det, men det tycker vi bara är roligt. Speciellt kul känns det när man märker att det uppskattas och att vi dessutom redan samlat ihop ganska mycket pengar.