ANNONS

Sprutade vatten genom grannens fönster

En grannfejd i Älvsjö som pågått i flera år urartade helt i somras. En man sprutade vatten med en slang genom grannparets fönster.

De anklagar honom dessutom för att ha smetat in deras bil med vetemjöl och vatten.

Mannen åtalades för ofredande, men friades.
ANNONS

Utmed tomtgränsen löper en träspaljé och intill den ligger grannparets garage och uppfart. Sedan flera år har grannarna en konflikt och de har anmält varandra till polisen flera gånger.

I somras spårade grannfejden ut helt. Enligt paret hade grannen smetat in deras bil med vetemjöl och vatten. Makarna stod därför på garageuppfarten och tvättade av bilen med en högtryckstvätt. Enligt makarna kan vattenmolnet då ha vätt ner grannens fasad.

Dagen därpå när familjen satt och åt middag fick de en blöt överraskning. Under måltiden hörde de ett smattrande ljud. De gick fram till fönstret och såg att grannen stod på sin sida av träspaljén med en vattenslang i handen. När de gick tillbaka till matbordet riktade grannen vattenstrålen dit och en mindre mängd vatten kom in genom fönstret.

Enligt mannen var hans avsikt att familjen ”skulle få tillbaka lite vatten” efter att de sprutat ner hans hus dagen före. Han såg inte att något fönster stod öppet.

Mannen åtalades för ofredande. Han frias dock av tingsrätten eftersom det inte är bevisat att hans avsikt var att spruta in vatten i bostaden eller att han noterade att fönstret var öppet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.