ANNONS

Staden vill inte längre ha Apples tomt i Kungsan

 "Vi har fått skämmas",  säger Jan Valeskog (s) om Appleaffären.
"Vi har fått skämmas", säger Jan Valeskog (s) om Appleaffären.
Staden är inte intresserad av att köpa tillbaka Apples tomt i Kungsträdgården. Det meddelar politikerna efter att teknikjätten chockhöjde priset.
Affären är dåligt skött menar tidigare stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (s).
ANNONS

Att Apple inte får bygga någon butik i Kungsträdgården slog ner som en bomb när de blågröna höll presskonferens i oktober. De ville ha en park där istället, men det var lättare sagt än gjort.

Apple äger fortfarande tomrätten där restaurangen TGI Fridays ligger i dag. Den köptes av Stockholms handelskammare för 129 miljoner kronor 2015. Mitt i har tidigare berättat att staden inte kan få bort Apple, utan att betala..

Tack, men nej tack

Enligt tidningen Fastighetsvärlden ville det nya finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) först diskutera ett köp – men Apple, som var rejält uppretade, svarade med att ge politikerna ett chockpris på 179 miljoner kronor.

Nu är staden är inte längre intresserade av att köpa tillbaka tomten, berättar StockholmDirekt.

”Respektlöst” enligt Valeskog (s)

Jan Valeskog (s), före detta stadsbyggnadsborgarråd, tycker, trots att han också varit kritisk till Apple-projektet, att staden har agerat amatörmässigt.

– Vi har fått skämmas. Stockholms stad har fått dåligt rykte med tanke på hur vi hanterat internationella investerare. Det finns fler exempel och den gemensamma nämnaren är att de borgerliga inte kan hålla avtal. När det gäller Apple så nonchalerar de den dialog som fanns i form av samrådsprocessen. Det är respektlöst, och ödesdigert för Stockholm, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.