ANNONS

Staden ska kartlägga cykelbus i Humlan

En medborgare på Östermalm vill få bort cyklar från Humlan.
En medborgare på Östermalm vill få bort cyklar från Humlan.
En medborgare vill se skyltar – så att cyklisterna förstår att de inte får hoja i Humlegården.
Staden tror skyltarna kan luras, men ska kolla närmare på det otillåtna åkandet.
ANNONS

Personen som skickat in medborgarförslaget tycker att cyklister utsätter gående besökare i Humlan för risker, och att de som hojar bör informeras om att det inte är tillåtet att cykla på parkers gångvägar (ett förbud som gäller alla utom barn upp till åtta år).

– Vi upplever inte att det är något stort problem, men vi får återkommande synpunkter som berör frågan, säger Therese Rosén avdelningschef på stadsdelsförvaltningens parkmiljöavdelning.

Kan lura cyklisterna

Medborgaren som inte håller med om den bilden vill att staden sätter upp skyltar som förklarar att man inte får trampa runt sin hoj i Humlegården.

Redan i dag sitter dock sådana skyltar vid Runebergsplan och vid Sturegatan/Humlegårdsgatan. Men staden vill inte sätta upp fler skyltar, eftersom detta skulle kunna förvirra och få folk att tro att det i andra parker skulle vara okej att cykla.

Kollar under hösten

Under hösten ska stadsdelsförvaltningen ändå kolla hur stora problemen är för att få en mer rättvis bild av situationen.

– Under hösten kommer vi göra platsobservationer i parken och efter det ta ställning till om fler åtgärder ska genomföras, säger Therese Rosén.

Även polisen har lovat att göra en tillsyn på platsen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.