Staden letar efter lämplig tomt för skola

Kommunen har vänt och Bromstensstaden får en grundskola. Här är en översiktsbild över området.
Kommunen har vänt och Bromstensstaden får en grundskola. Här är en översiktsbild över området.
Det behövs trots allt en ny skola i Bromstensstaden. Nu letar kommunen efter en lämplig plats i området.

– Det är ett fantastiskt område som utvecklas mycket, säger Olle Burell (S).

I slutet på förra året meddelade stadsbyggnadskontoret att de inte hade några planer på en skola i nya Bromstensstaden. Till grund för det fanns siffror från utbildningsförvaltningen som inte ansåg att det fanns något behov.

Men nu har kommunen vänt och letar efter en lämplig plats för en grundskola i Bromstensstaden.

– Det här är en del i majoritetens inriktning på skolpolitiken. Vi satsar offensivt med tanke på den befolkningsökning som Stockholm står inför, säger Olle Burell (S), skolborgarråd.

Redan i oktober 2008 antog stadsbyggnadsnämnden ett program för stadsutvecklingen av Bromstens industriområde som bland annat ska rymma cirka 1 100 lägenheter, parker, förskola och centrumlokaler. Och nu adderas dessutom en ny grundskola till listan. Skolan som kommunen nu letar lämplig plats till ska vara en fullskalig grundskola med årskurser från förskoleklass till år 9, och sammanlagt ha plats för 900 elever.

Förutom skolan i Bromstensstaden finns det planer för ytterligare en skola inom stadsdelsområdet Spånga. Den skolan är även den tänkt att ligga i Bromsten, fast närmare Tensta.

– Den kommer antagligen inte vara lika stor som den i Bromstensstaden. Men samtidigt vet vi att befolkningsprognoserna ökar, säger Olle Burell.