ANNONS

Staden ger en miljon extra till ungas sommaraktiviteter

Stockholms utomhusbad håller öppet i sommar trots corona
Enklare aktiviteter så som bollsporter, dans och utflykter kan anordnas med extrapengarna, som delas ut tills de tar slut.
Fler barn och ungdomar beräknas stanna hemma i sommar på grund av coronapandemin. För att göra det enklare för föreningar att hålla dem sysselsatta avsätter staden ytterligare en miljon kronor i stöd. 
– Med stödet tror vi att fler föreningar kommer erbjuda aktiviteter, säger Karin Ernlund (C).
ANNONS

Stockholms stad har budgeterat för 67,5 miljoner i föreningsstöd 2020. Beslutet att lägga till en extra miljon innebär att föreningar i främst ytterstadsområden får möjlighet att söka pengar med kort varsel och med ett lite lättare regelverk.

Arbetsmarknads- och integrationsborgarråd – Karin Ernlund

Karin Ernlund vid Stockholms stadshus. Foto: Anna Z Ek.

– Vi går mot en annorlunda sommar där fler barn än vanligt kommer att stanna hemma. För att bryta stillasittandet och bidra till en aktiv fritid under sommarmånaderna är det jätteviktigt att vi ger stadens föreningar möjlighet att kan tillhandahålla bra och välplanerade aktiviteter, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd.

Pengarna kan användas till exempelvis danslektioner, bollsporter och löpning.

Vad tror du att satsningen kan ge? 

– Framför allt tillgänglighet, att det finns ett varierat utbud som är nära till hands för våra barn och unga. Våra föreningar är oftast de som har den hyperlokala kontakten, som kan nå ut till flest barn och ungdomar och som vet vad de efterfrågar. Det handlar om ha låga trösklar som gör det enkelt att delta i aktiviteter och med det här stödet, tror vi att fler föreningar kommer kunna erbjuda sådana aktiviteter, säger Karin Ernlund. 

Ansökan startar senast onsdag den 3 juni och det finns möjlighet att söka stöd tills pengarna är slut. Villkoret för att få ta del av pengarna är att föreningarna inte har beviljats lovstöd inför sommaren.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.