Staden pudlade om p-skylt

Nu är skylten borta.
Nu är skylten borta.
I förra veckan fanns skylten kvar.
I förra veckan fanns skylten kvar.
Det dröjde inte länge efter Jan Lindholms klagomål och Mitt i Solnas artikel om det tokiga parkeringsförbudet på Stråket förrän skylten var borta.

– Det är en glädjens dag, säger han.

Mitt i Solna uppmärksammade i fredags att det sedan en tid tillbaka råder parkeringsförbud utanför butikerna kring Stråket. Något som fick läsaren Jan Lindholm att reagera och agera.

Han fotade skylten och hörde av sig till tidningen.

– I alla tider har ”parkeringsfickorna” runt torget använts för att folk ska kunna ”kila” in och handla i de små butikerna som alltid legat runt torget. Hur är det tänkt att kunderna ska komma åt och handla i blomsteraffären eller klädesaffären som ligger utmed Råsundavägen när det är stoppförbud som gäller? sa han till tidningen då.

Mitt i Solna skickade Jans bild vidare till tekniska förvaltningen för att få svar på hur länge den suttit uppe och varför man satt upp den.

Fredrik Leijonmarck, trafikingenjör på Solna stad, medgav att skylten var olyckligt placerad och att den skulle tas bort. När den skulle tas bort kunde han inte svara på, men senast någon gång i januari, lovade han.

Nu gick det dock betydligt snabbare än så. Idag, tisdag förmiddag, var skylten borta.

Jan Lindholm är mycket nöjd.

– Jag är glad att Solna stad kunde göra en pudel. Tack för att de tog till sig det och tog bort skylten.

– Det är en glädjens dag. Det passar väl bra ihop med julens budskap, avslutar han.