Stadens miljöborgarråd till miljömöte i Mexiko

Katarina Luhr
Katarina Luhr (MP) åker till miljötoppmöte i Mexiko.
Om en månad åker stadens miljöborgarråd Katarina Luhr (MP) till Mexiko city. Där ska hon representera Stockholm under miljötoppmötet C40.

Hållbarhetsledare och politiker från hundratals städer i världen väntas komma till det sjätte C40-toppmötet.

Mötet ska främja urbana lösningar mot klimatförändringar och markera vikten av städers arbeten mot klimatförändringarna runtom i världen.

Det är Katarina Luhr (MP) som kommer att representera Stockholm under mötet som hålls i Mexikos huvudstad i slutet av november. Hon kommer bland annat att delta i panelsamtal om hållbar stadsplanering.

– Efter Parisavtalet har vi alla fått i uppgift att minska våra klimatutsläpp. Hela världen måste ta krafttag och detta måste ske i samarbeten där vi delar med oss av innovationer och lösningar. Bara så kan vi tillsammans driva klimatarbetet snabbt framåt, säger Katarina Luhr, miljöborgarråd i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Egentligen är det främst större städer som är med i C40, men Stockholm är en så kallad referensstad. Trots att staden inte är så stort som många andra medverkande städer får Stockholm vara med då staden bedöms bedriva ett gott arbete på klimatområdet.