ANNONS

Stadsdelen bryter med Fryshuset

Stadsdelen säger upp avtalet med Fryshuset, det beslutades i torsdags.

Beslutet väckte upprörda känslor bland det hundratal ungdomar som besökte mötet.
ANNONS

Skärholmens stadsdelsnämnd beslutade i torsdags att säga upp avtalet med Fryshuset om att bedriva verksamhet för unga i stadsdelen. Det var fullt hus under mötet. Ett hundratal ungdomar var där, liksom en föräldraförening och personal. Beslutet väckte mycket upprörda känslor och flera ungdomar grät.

– Jag är både chockad och bedrövad. Det känns helt obegripligt. Alla tycker att verksamheten har skötts jättebra och alla mål har uppfyllts och överträffats. Det har blivit fler besökare och roligare aktiviteter. Dessutom var det mycket osnyggt att vi fick reda på det först samma dag, säger Jan Jönsson (FP), vice ordförande i stadsdelsnämnden i ett pressmeddelande.

Lorena Delgado (S), ordförande i stadsdelsnämnden, anser inte att det finns någon dramatik kring beslutet.

– I stället för att förlänga kontraktet beslutade vi att ta tillbaka fritidsverksamheten i egen regi. Vi vill skapa bättre samverkan mellan fritidsverksamheten, socialtjänsten och skolan, säger hon.

– Vi vill kunna styra verksamheten åt vissa håll. I dag bygger till exempel stora delar av sommarverksamheten på en organisation, vi vill att den ska bygga på fritidsverksamheten.

Jan Jönsson, är dock kritisk:

– Det ger kanske politikerna bättre möjligheter att detaljstyra, men ungdomarna får inte större inflytande. Varje gång de vill göra ett projekt måste de gå via nämnden. I dag när de kommer med en idé och personalen tycker att den är bra är det bara att köra, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.