ANNONS

Stadsdelen först ut med utbildning kring demens

En stjärna eller fyra? Nej, det handlar inte om Michelinstjärnor på krogen utan om vilken demenskompetens personalen på en verksamhet har.

Äldreomsorgspersonal i Enskede-Årsta-Vantör deltar i ett pilotprojekt och är först ut i stan med att utbildas kring demens.

– Jag hoppas att det här ska rulla ut över hela stan, säger Clara Lindblom, (V) äldreborgarråd.
ANNONS

Stockholms stad planerar att kvalitetsmärka demenskompetens genom att stjärnmärka olika verksamheter. Först ut är Enskede-Årsta-Vantör som deltar i en pilotstudie.

272 anställda i stadsdelen, från Mårtensgårdens vård- och omsorgsboende, hemtjänsten i Årsta, Bandhagen-Högdalen, Enskede, Hagsätra-Rågsved och Stureby ska nu utbildas kring demens. Det är en utbildning i fyra steg. Om 90 procent av personalgruppen genomgår och klarar den första utbildningen får verksamheten en stjärna. Klarar de fortbildningen får de två stjärnor. Som mest kan man få fyra stjärnor och då är verksamheten väldigt specialiserad mot demenssjukdom.

– Det som är bra med den här modellen är att man hela tiden måste fylla på med utbildning, till exempel om någon slutar och man anställer någon ny. Det ger en garanti för att kompetens kring demens finns där hela tiden, säger Clara Lindblom (V), äldreomsorgsborgarråd.

Enskede-Årsta-Vantör är först ut i stan med att prova den här utbildningsmodellen under 2016 och 2017.

– Min förhoppning ör att vi sedan ska rulla ut det här över hela stan. Jag skulle vilja att även biståndshandläggare och andra söm möter äldre genomgår den. Alla som möter eller kommer att möta personer med demens bör ha en grundläggande kompetens, säger Clara Lindblom.

Utbildningen har äldreomsorgsförvaltningen utvecklat tillsammans med Svenskt demenscentrum. Det handlar om att förstå vad demens är, tolka symptom och hur man kan bemöta någon som har demens på ett bra sätt.

– Idag kan det vara en person som fördjupar sig. När den personen slutar blir det väldigt sårbart, säger Calra Lindblom.