ANNONS

Stadsdelen rustad för snö och halka

snoliljeholmen
Liljeholmen 9 november 2016.
Vintern står för dörren och SMHI varnar för halka.
– Vi har redan varit ute och sandat på de flesta gångvägarna, säger Pierre Persson, enhetschef på stadsdelsförvaltningen.
ANNONS

Temperaturen ligger runt nollpunkten och SMHI varnar för ishalka. På stadsdelsförvaltningen en anser man sig rustad inför halksäsongen.

Det har varit väldigt halt de senaste dagarna och de flesta gångvägarna är redan sandade.

Pierre Persson, enhetschef.

– Det står i vårt avtal med entreprenören att de ska ut så fort det blir halka och sanda. De har varit ute flera nätter och sandat där det har behövts. Det har varit väldigt halt de senaste dagarna och de flesta gångvägarna är redan sandade, säger Pierre Persson, enhetschef på stadsdelsförvaltningen.

Det är trafikkontoret som ansvarar för halkbekämpning och snöröjning av gator och regionala cykelstråk, medan stadsdelen ansvarar för gång- och cykelvägar och parkvägar.

– Vi sandar dem och snöröjer om det är mer än 5 cm nysnö eller mer än 3 cm blötsnö, säger Pierre Persson.

Som Mitt i tidigare berättat om har det varit problem med snöröjning, sandsopning och parkskötsel sedan stadsdelen bytte entreprenör till DN Trädgård och Markskötsel AB förra året. Stadsdelen har under året dömt ut vite om 488 000 kronor.

Kontrollerar entreprenören

– Vi har gjort en uppföljning som ska upp på nämnden. Och vi har nu en kontrollant som är ute och snurrar tiden och kontrollerar att de gör vad de ska, säger Pierre Persson.

Entreprenören tog uppdraget den 1 oktober förra året och sedan kom det massor av snö i början av november. Det var ju oturligt.

Pierre Persson.

Pierre Persson tror dock att det ska fungera bättre framöver.

ANNONS

– Nu är de mer inkörda. Entreprenören tog uppdraget den 1 oktober förra året och sedan kom det massor av snö i början av november. Det var ju oturligt. De ska lära sig området innan, men man får samtidigt ha lite förståelse för att de kanske inte hittade överallt, säger Pierre Persson.

Trädgård och Markskötsel AB ansvarar för Årsta och Vantör. I Enskede är det en annan entreprenör om står för parkskötsel och snöröjning.

– Det har fungerat bättre i Enskede, men det har fortfarande varit lite problem. Men det handlade mer om sandsopning och gräsklippning än om snöröjningen, säger Pierre Persson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.