ANNONS

Stadsdelen vill ha fler förskolor i Slakthusområdet

Stadsdelsförvaltningen är positiv till planerna för Slakthusområdet. Men förvaltningen vill ha fler förskoleplatser, tätare bebyggelse och kvalitetsbio.
ANNONS

Slakthusområdet ska byggas om och ge plats för 4 000 bostäder. Nu är planförslaget ute på remissrunda.

Enskede-Årsta-vantörs stadsdelsförvaltning är positiv till förslaget att omvandla Slakthusområdet till en tät och levande stadsdel och samtidigt bevara de historiska avtrycken.

Förvaltningen påpekar dock behovet av samordning i planeringen när Söderstaden och intilliggande Årstastråket planläggs och bebyggs. Förvaltningen skriver att det är viktigt att planernas genomförande samordnas så att genomförandet inte stör kommunikationer och resandeflöden främst med tanke på att tunnelbanestationen Globen flyttas och tvärbanan däckas över.

Stadsdelsförvaltningen vill också att den övervägande delen av bostäderna ska vara hyresrätter och att hög bebyggelsetäthet och många bostäder bör prioriteras framför stadsradhus på taken.

Förvaltningen anser dessutom att det behövs fler förskoleplatser. Stadsdelen ser ett behov på 80 avdelningar istället för 60-70, som planerats.

Som ett komplement till arenornas storskaliga kulturutbud föreslår förvaltningen att utbudet breddas i området i form av ett kulturhus som en samlad plats för exempelvis kvalitetsbio, levande musik och teater.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.