ANNONS

Han kan bli ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta

Fredrik Jurdell kan bli Spånga-Tenstas nya direktör.
Fredrik Jurdell kan bli Spånga-Tenstas nya direktör.
Fredrik Jurdell, nuvarande biträdande stadsdirektör i Stockholm, kan bli Spånga-Tenstas nya direktör.
– Jag är glad och stolt att jag fått frågan och ödmjuk inför att det är en tuff utmaning. Jag kan konstatera att det finns mycket att jobba med, säger han.
Han tänker bidra med sitt breda kontaktnät för att få till en kraftsamling i stadsdelen.
ANNONS

Mitt i har tidigare berättat att Per Kjellander måste sluta som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta och att han får en fallskärm på cirka 2,4 miljoner kronor, något som Mitt i var först med att berätta.

Nu föreslås Fredrik Jurdell bli ny direktör i Spånga-Tensta. Han kommer närmast från tjänsten som biträdande stadsdirektör i Stockholms stad, han har varit vd för SHIS (Stiftelsen Hotellhem i Stockholm) och han har en lång bakgrund inom socialförvaltningen.

– Jag är glad och stolt att jag fått frågan sen är jag såklart ödmjuk inför att det är en tuff utmaning. Det har varit mycket turbulent i stadsdelen och jag kan konstatera att det finns mycket att jobba med.

Vad kommer att stå högst på din agenda om du tillträder som ny direktör? 

– Trygghet och säkerhet för personalen och också medborgarna är den absolut viktigaste frågan. Det är svårt med utveckling om man först inte har trygghet och säkerhet.

Vad är det som gör att du kommer att lyckas med det här uppdraget?

ANNONS

– Jag har inte något trollspö, det här är något som vi måste göra tillsammans med alla goda krafter som finns i Spånga-Tensta. Jag har ganska många år bakom mig i staden och jag har väldigt många kontakter som jag tänker att jag kan bidra med för att få till en kraftsamling.

Han är uppvuxen i Bromsten.

Om han väljs till ny stadsdelsdirektör den 28 november så tillträder han den 1 december.