ANNONS

Stadsdelsförvaltningen prioriterar skejtramp

Flera i västerort kämpar för att få till en skejtramp i området.

Efter ett medborgarförslag föreslår nu stadsdelsförvaltningen att nämnden ska prioritera uppförandet av en ramp i nästa års budget.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i Västerort har tidigare berättat om förslagen på att uppföra en skejtramp i Hässelby eller Vällingby.

I ett medborgarförslag önskar en invånare en miniramp för nybörjare i lekparken Astrakanen i Hässelby gård. Platsen används flitigt av skejtboardåkande barn och det finns en L-formad asfaltsyta som skulle passa utmärkt att placera en ramp på, menar medborgaren. Där finns nu hemmabyggen som invånare själva ställt dit.

Nu har stadsdelsförvaltningen utrett medborgarförslaget och kommit med ett förslag. I förslaget konstaterar förvaltningen att stadens vision är att alla stockholmare ska kunna utöva idrott och motion utifrån egna önskemål och förutsättningar samt att en målsättning är att särskilt gynna flickor. Därför föreslår förvaltningen att nämnden i sin ansökan om parkinvesteringsmedel för 2017 prioriterar uppförandet av en miniramp eller liknande anläggning i stadsdelsområdet.

Förvaltningen föreslår ingen specifik plats för rampen, men menar att den borde finnas nära någon av parklekarna.

Stadsdelsnämnden ska ta ett beslut i frågan under sitt nästa möte den 16 juni.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.