Stadshusgrillen rullade iväg

stadshusgrillen lyfts bort
Här rullar Stadshusgrillen iväg.
Plötsligt rullade den bara iväg. Stadshusgrillen utanför Stadshuset är nu ett minne blott. På platsen ska det – eventuellt – bli Food trucks.

Politiker och tjänstemän på Stadshuset möttes av en oväntad, och möjligtvis för den hungrige en smula oroväckande, syn när de tittade ut genom fönstret på onsdagsförmiddagen.

Den gamla Stadshusgrillen var på väg att lyftas upp med en kran och placeras på en stor bärgningsbil. Snart försvann grillen från platsen och lämnade en tom yta bakom sig.

Men vad hände egentligen med Stadshusgrillen?

Enligt Linda Laine som är pressansvarig på stadens fastighetskontor har det tillfälliga bygglovet helt enkelt löpt ut. Och något nytt blir det inte.

– Vi har ansökt om en detaljplaneändring för en ganska lång tid sedan eftersom vi har lite andra tankar för platsen. Från början var det funderingar på att ställa upp en så kallad Stockholmskiosk på platsen men det arbetet har stoppats. Nu finns det i stället en målsättning om att utveckla någon form av food truck-stopp, men det är inget som är klart med tillstånden än.

När kan det bli klart?

– Det kan jag inte säga, säger Linda Laine.


Läs mer: Stockholmskiosken som blev en flopp