ANNONS

Stadsloppet vill bli största eventet i Väsby

Förra året var det nästan 300 personer som deltog i Väsby stadslopp.
Förra året var det nästan 300 personer som deltog i Väsby stadslopp.
Nu är det 39 dagar kvar till Väsby stadslopp, även känt som Pannbensloppet. Men än är det inte för sent att komma i form, menar Eric Hedqvist på Team Pannben som arrangerar loppet.
ANNONS

För andra gången går Väsby stadslopp av stapeln. Loppet är öppet för alla, vara sig du är ny i löparspåren eller har många mil i benen. Den 27 maj är det dags att ta sig till startlinjen som den här gången ligger vid Väsby centrum.

– Tanken var ett lopp för alla som man kunde träna inför. Det är allt från motionslöpare till elitlöpare som springer men det är ett motionslopp, inte ett elitlopp, säger Eric Hedqvist som ligger bakom loppet. Han driver även friskvårdsföretaget Team Pannben.

Förra våren lockade loppet 300 motionärer på olika nivåer. Men redan nu är fler anmälda till årets lopp.

– Målet är att vi ska bli det största återkommande evenemanget i Väsby med flest deltagare. Jag ser inga gränser för hur stort det kan bli, säger Eric Hedqvist.

Så här kommer 10-kilometersbanan se ut i år.

Det är inte bara start och mållinjen som är ändrad i år, det är en ny bana som går genom Väsby. Sen vid målgången får alla deltagare en medalj och flera utställare kommer finnas på plats, både företag och ideella organisationer.

Än är det inte försent att komma igång till loppet, menar Eric. Hur du ska träna beror på formen men han har några tips till nybörjaren.

– Börja med att springa två kilometer, sen tre och sen fyra. Det är viktigt att börja med en kortare distans och öka successivt. För att klara själva loppet är det viktigt att du håller din egentakt och inte dras med de snabbaste löparna.

ANNONS

Fem kilometer är inte jättelångt enligt Eric men 10 kilometer kan vara svårare att klara för nybörjaren. Att träna två gånger i veckan kan räcka, det viktigaste är att få lite distans i kroppen. Hans sista tips är att komma ihåg att vila upp sig till loppet och äta ordentligt.

Fakta

För dig som vill springa

Det finns fyra klasser i loppet: 10 kilometer, 5 kilometer, 5 kilometer gång och barnklass 1 kilometer.

Det är ingen åldersgräns på barnklassen.

Vill du har träningssällskap inför loppet har Team Pannben öppen träning på måndagskvällar på Vilundavallen.