Stadsmissionen i Väsby centrum stänger – öppnar i grannkommunen

Stockholms stadsmission stänger sin butik i Väsby centrum.
Stockholms stadsmission stänger sin butik i Väsby centrum.
Stockholms stadsmission lämnar i Väsby centrum. I stället har second hand-kedjan öppnat en ny butik i grannkommunen Sollentuna.

Stockholms stadsmission har funnits i Väsby centrum sedan 2011. Nu står det klart att butiken går i graven – och flyttar till Sollentuna.

– Butikens lokaler hade ett utgående kontrakt och i dialog med hyresvärden bedömde vi att planerna för centrumets framtid innebar att det var bäst för oss att leta efter en annan lokal, säger Johan Rindevall som är tillförordnad områdeschef på Stockholms stadsmission.

Han berättar att stadsmissionen både enskilt och i dialog med hyresvärden sökt efter nya lokaler, men inte lyckats hitta något gångbart alternativ. Hösten 2018 togs då beslut att flytta till en lokal i Sollentuna.

”Naturlig del i verksamheten”

Maria Helling, Väsby centrums centrumchef, vill inte närmare kommentera orsaken till flytten.

– Hyresgäster flyttar, byter läge och nya etablerar sig. Det är en naturlig del i verksamheten för ett köpcentrum och det sker av olika anledningar, säger hon.

I stället lyfter Maria Helling fram att Väsby centrums senaste nytillskott Mangal Grill och Grekiska grill och bar öppnar inom kort.

– Även Lekia kommer att öppna i sommar i BR:s före detta lokal. Vi jobbar även med pop up-koncept och det senaste tillskottet är Håkans Sport som säljer cyklar och sportartiklar i västra entrén, säger Maria Helling.

Anställda får vara kvar

Stockholms stadsmissions butik i Väsby centrum har tre anställda. De kommer att övergå till den nyöppnade butiken i Sollentuna.

– Det har inte varit tal om några uppsägningar, säger Johan Rindevall.

Butiken i Väsby stänger den siste april och har fram till dess flyttrea.