ANNONS

Stadsteatern i Skärholmen har öppen audition

Caroline Frände, konstnärlig ledare vid Kulturhuset Stadsteaterns barn- och ungdomsscen i Skärholmen.
Caroline Frände, konstnärlig ledare vid Kulturhuset Stadsteaterns barn- och ungdomsscen i Skärholmen.
Stadsteatern i Skärholmen ska för första gången ha en öppen audition.

En ung person som definierar sig som kvinna söks för en större roll.
ANNONS

Är du mellan 18 och 22 år, definierar dig som kvinna och har ”någon erfarenhet” av att stå på scenen? Då har du chansen att få en roll i en uppsättning hos Kulturhuset Stadsteaterns barn- och ungdomsscen i Skärholmen.

Där ska man, för första gången, ha en öppen audition – lördagen den 28 maj klockan 10–16.

– Vi gör det för att vi vill hitta nya skådespelare. Det är viktigt för det konstnärliga arbetet att öppna upp teatern, att hitta personer med olika sorters erfarenheter, säger Caroline Frände som är teaterns konstnärliga ledare och föreställningens regissör.

Föreställningens namn är ännu hemligt, liksom vad den handlar om. Dels för att det ännu inte finns något färdigt manus, dels för att man inte vill ta fokus från årets föreställningar genom att börja presentera en pjäs som har premiär först i februari 2017.

– Sedan vill jag att så många som möjligt ska känna sig lockade och nyfikna på att komma och träffa oss i Skärholmen den 28 maj. Om vi berättar vad det rör sig om för pjäs tror jag att det kan skapa idéer om att vi söker något speciellt – och kanske också prestationsångest – hos de unga vi hoppas ska komma till oss och vilja pröva, säger Carolina Frände.

Man behöver varken anmäla sig i förväg eller förbereda sig för att komma till auditionet. Någon skådespelarutbildning i bagaget behöver man inte heller ha. Däremot ska man ”intresse, ambition och arbetslust finns för att göra en större teaterroll.”

Vilken föreställning det rör sig om offentliggörs i augusti.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.