Stal elevers hemnycklar under lektion

Förra måndagsförmiddagen hade Gubbängsskolan inbrott i gymnastiksalens omklädningsrum. Enligt uppgift till Lokaltidningen Mitt i blev ungefär hälften av pojkarna i en klass i årskurs sju bestulna på sina värdesaker.

Det var efter en gymnastiklektion som eleverna upptäckte att de blivit av med bland annat mobiltelefoner, SL-kort, skor och jackor. Några blev även bestulna på sina hemnycklar. De drabbade eleverna fick följa med till expeditionen för att ringa sina föräldrar och be dem spärra telefonerna. Även skolan informerade föräldrarna, några av dem uppmanades att byta lås till sina ytterdörrar.

– Det finns vittnen som sett minst två personer röra sig inne i omklädningsrummet vid tillfället och de är identifierade. Vi har en hel del bra uppgifter att gå vidare med och vi kommer att höra de misstänkta i början av denna vecka, säger Anders Rissel vid Farstapolisen.

Skolan har lämnat in en polisanmälan där det är listat att tio barn har blivit av med sina tillhörigheter, totalt rör det sig om 21 föremål som har försvunnit. Inne i omklädningsrummet hänger elevernas kläder och tillhörigheter fritt, men dörren till rummet ska vara låst när eleverna idrottar.

– Det är naturligtvis jättetråkigt när sådant här händer och de drabbade blev väldigt ledsna. Tyvärr täcker inte heller skolans försäkring den här typen av stölder, säger Karin Langlet, rektor på Gubbängsskolan.

Exakt hur gärningsmännen tog sig in i lokalen är okänt. Klart är dock att inga av lärarnas nycklar användes vid tillfället.

Vittnen har sett minst två personer röra sig inne i omklädningsrummet.anders risell farstapolisen