Välj ditt område
Stockholms tingsrätt.
Stockholms tingsrätt.

Stal kläder för 3 miljoner – döms till fängelse

Nyheter Gärningsmännen bröt sig in i klädbutiken i Vasastan och stal kläder för tre miljoner.

Nu döms en 44-årig man till fängelse för grov stöld.

Det var vid sextiden på morgonen den 17 mars i år som den 44-årige Enskedebon bröt sig in i en klädbutik på Upplandsgatan med hjälp av en kofot.

På butikens övervakningsfilmer ses två personer, en man och en kvinna, röra sig i lokalen och plocka ner kläder i säckar för att sedan lämna butiken. En knapp timme senare syns två män röra sig i butiken och plocka ner ännu mera kläder för att sedan försvinna från platsen. Enligt åklagaren ska det ha försvunnit kläder till ett värde av minst tre miljoner kronor från butiken.

Mannen i den första sekvensen och en av männen i den andra sekvensen ska enligt domen vara den 44-årige mannen. DNA på en kofot som hittades i butiken matchar även med 44-åringens DNA.

Under en husrannsakan hemma hos 44-åringen hittades kläder som stämmer överens med vad som stals från butiken. 44-åringen har berättat att han köpt en del av kläderna i Thailand och på Irland och antytt att det kan vara piratkopior. En del av kläderna ska han även ha fått i present, enligt honom själv. Han ska även ha förklarat att anledningen till det stora antalet oanvända strumpor som påträffades var att det visade sig att han fick mycket fotsvett när han använde några av dem.

Men Stockholms tingsrätt dömer nu mannen till fängelse i ett år och sex månader för bland annat grov stöld. Han döms även för fyra andra stölder mot butiker i Stockholm samt olovlig körning.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis