Stal mobiler och tobak i centrum

Tjuvar kom över mobiltelefoner och cigaretter vid två inbrott i Väsby centrum i förra veckan.

Trots en massiv polisinsats hann tjuvarna undan.

Det var strax före klockan två natten till tisdagen i förra veckan som polisen larmades om ett pågående inbrott centrumanläggningen i Upplands Väsby.

Tre polispatruller åkte på larmet från centrumanläggningen. När de kom nära den stora rondellen i Väsby mötte de två personbilar som körde i motsatt riktning i rondellen. Personbilarna, en svart och en silverfärgad audi, kom i hög hastighet och polisen försökte hinna i kapp. Men de misstänkta tjuvarna hann undan när de körde ut på E4 i södergående riktning.

– Förmodligen gjorde patrullerna den bedömningen att det inte var någon idé att köra efter de misstänkta tjuvarna, säger Ulf Marklund, inspektör vid polisen i norrort.

I en av Väsby centrums entréer låg det glassplitter överallt, enligt polisens uppgifter. Där hade tjuvarna krossat den stora entrén och även brutit upp en sidoentré.

Enligt polisen i norrort tog tjuvarna sig in i Coop Extra där de stal cigaretter.

Lokaltidningen Mitt i har kontaktat pressansvariga på Coop som inte vill uttala sig om inbrottet med hänvisning till den pågående polisutredningen.

Strax efter eller före inbrottet på Coop Extra slog tjuvarna till mot Tele 2:s butik. Där gick man in på lagret och stal ett i förra veckan okänt antal mobiltelefoner, enligt polisens uppgifter.

– Vi kan bekräfta att inbrottet har inträffat. Men vi kan inte gå in på vad som eventuellt har stulits. Vi vill inte störa den utredning som polisen nu genomför. Men vi är måna om att förbättra säkerheten och tryggheten för vår personal, säger Pernilla Oldmark, informationschef på Tele 2.

Fakta

Spår säkrade

Inbrottet pågick mellan klockan 01.45 och 02.05.

En övervakningskamera i centrum har vid tiden för inbrottet filmat några personer klädda i svarta kläder, uppfällda luvor och handskar som kan ha med händelsen att göra.

Polisen har säkrat spår.

Källa: Polisen i norrort