ANNONS

40-åring ställs till svars för två Väsbymord

Under ett dygn i november 2017 sköts två män till döds i Upplands Väsby.
Under ett dygn i november 2017 sköts två män till döds i Upplands Väsby.
Under ett dygn i november 2017 sköts två män till döds i Upplands Väsby.
En man i 40-årsåldern häktades i december på sannolika skäl misstänkt för båda morden.
I dag inleds rättegången.
ANNONS

Det första mordet skedde i en förrådslokal på Hasselgatan natten till den 14 november 2017. Några timmar senare hittades ännu en man skjuten i en villa i Odenslunda.

En man i 40-årsåldern anhölls redan den 17 november för det första mordet. Samma man häktades senare även för det andra mordet.

I dag, 18 juni, inleds rättegången mot mannen som är på sannolika skäl misstänkt för båda morden.

Nära vän med offret

Enligt förundersökningen ska den nu åtalade mannen ha varit nära vän med ett av offren. Motivet till de bägge morden är dock ännu oklart.

I polisutredningen förekommer både tidigare kriminella och kopplingar till en strippklubb. Enligt källor till Dagens Nyheter så kan den åtalade 40-åriga mannen ha fått i uppgift, av andra personer, att döda de bägge männen.

40-åringen och hans vän kom till förrådet på Hasselgatan sent på natten mot den 14 november. Där fanns då några andra män som satt och festade. De festande personerna gick ut för att röka och kort efter kom 40-åringen utrusande och hoppade in i en bil.

Kvar i lokalen låg då vännen, skjuten med flera skott.

Enligt åtalet åkte 40-åringen sedan till en annan vän som bor i närheten. Även han hittas död i sin hall, morgonen efter – skjuten i huvudet.

ANNONS

Den åtalade mannen och hans flickvän ska efter det ha åkt till en strippklubb.

Även mannens flickvän åtalas nu för grovt skyddande av brottsling, misstänkt för att ha hjälpt mannen att hålla sig undan polisen mellan den 14-16 november.

Den åtalade mannen nekar till brott.