Stämde träff via dejtingapp – fick rep runt halsen och rånades

Rån, Solna, Åtal, Ulriksdal
Samma kväll som rånet ska ha inträffat filmade en av de misstänkta männen sig själv med en tjock sedelbunt.
En man i 30-årsåldern mötte upp två unga flickor som han fått kontakt med via en dejtingapp. Kort senare fick han ett rep runt halsen sina kontokort tömda. Nu åtalas fyra ungdomar för inblandning i rånet.

En vardagskväll i våras mötte mannen två flickor i 15-årsåldern, enligt åtalet. Mannen har berättat för polisen att han lurats att tro att flickorna var 19 år och att han efter att de mötts i Ulriksdal skulle följa med tjejerna hem. I stället ska han ha attackerats bakifrån av två män som stod och väntade längs med vägen, medan flickorna sprang iväg.

Mannen ska ha fått ett rep runt halsen, hotats med kniv, släpats i en trappuppgång och låsts in i ett mörkt rum. Männen tvingade honom därefter att säga koderna till sina kontokort. Sedan höll en av männen vakt medan den andre tömde korten på totalt 20 000 kronor i olika uttag från en bankomat i närheten, enligt åtalet.

Slog larm dagen efter

Dagen efter kom offret in till polisstationen i Solna och gjorde en polisanmälan. Nu åtalas två flickor och  två männen, båda i 18-årsåldern, misstänkta för rån. Flickorna misstänks i andra hand för medhjälp till rån.

I åklagarens bevisning finns bland annat dokumentation av mannens skador, vittnesförhör, kontoutdrag som visar att pengar har tagits ut samt filmer, bilder och annat material från de inblandades telefoner. Samtliga åtalade nekar till brott.