ANNONS

Ung man stängde in och våldtog 14-åring

Från den här bensinstationen i Flemingsberg ringde den 14-åriga flickan polisen.
Från den här bensinstationen i Flemingsberg ringde den 14-åriga flickan polisen.
En man i 20-årsåldern har dömts till två år och sex månaders fängelse för bland annat för våldtäkt och olaga frihetsberövande av en 14-årig flicka förra sommaren. Mannen döms även för brott mot ytterligare fem unga tjejer.
ANNONS

I början på juli sommaren 2018 ringde en 14-årig flicka polisen från en bensinmack i Huddinge och uppgav att hon flytt från en lägenhet där hon hade blivit våldtagen.

En 20-årig man greps och polisen gjorde en husrannsakan i hans lägenhet i Flemingsberg. De beslagtog hans mobiltelefon och i den hittades information som skapade misstanke om brott mot ytterligare fem flickor som var mellan 14-18 år gamla.

Flertal brott

Mannen dömdes förra veckan i Södertörns tingsrätt till två år och sex månaders fängelse för bland annat våldtäkt, olaga frihetsberövande, kränkande fotografering och barnpornografibrott.

– Brott mot barn är ett av de allra viktigaste uppdragen för polisen och det känns därför väldigt bra att målsägarna fått sin sak prövad. Jag och alla som arbetat med den stora utredningen är glada att målsägarna på något sätt nu fått upprättelse efter de traumatiska händelser de utsatts för, säger Claes Lindeberg, polisassistent vid Brott mot barn i polisområde Stockholm Syd i ett pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.