Snart stänger Botkyrka konsthall – blir mobil

Utställningen Tredje rummet blir den sista i gamla lokalerna.
Utställningen Tredje rummet blir den sista i gamla lokalerna.
Konsthallens flytt till Fittja centrum rycker allt närmre.
Den 11 mars stänger konsthallen i Tumba igen.
– Konsthallen kommer att vara mobil fram tills öppningen i Fittja centrum, säger Heather Ferrigan på Botkyrka konsthall.

Bygget av det nya huset där Botkyrka konsthall ska ligga är i gång i Fittja centrum. Nästa år kommer konsthallen som i dag ligger i Tumba att slå upp i nya lokaler. Den 11 mars stänger konsthallen i Tumba.

– Vi har mer program framöver. Men det kommer att vara mer mobilt. Vi kommer istället att vara runtom i Botkyrka och anordna evenemang, säger Heather Ferrigan som är kommunikatör på Botkyrka konsthall.

Fittja centrum augusti 2017

Första delen av nya Fittja centrum är klar. Nu pågår bygget av etapp 2.

Sista chansen

Den som vill besöka den gamla konsthallen har till den 11 mars på sig. Sista utställningen i Tumba är ”Tredje rummet”.

– Det är en utställning som synliggör rörelser och röster i vårt allt mer segregerade samhälle. säger Anneli Bäckman som är curator på Botkyrka konsthall.

Gratis föreställning

Onsdagen den 28 februari får konsthallen också besök av Unga Klara som framför pjäsen Torget. Enligt Botkyrka konsthall är Torget ”en pjäs i collageform om demokrati, som riktar sig till förstagångsväljare.” Föreställningen är gratis, men antalet biljetter är begränsade. Den som är intresserad av att se pjäsen på onsdag klockan 18 hittar biljetter här.