ANNONS

Ica stänger i Bredäng centrum

Bredäng centrum
Ica Supermarket lämnar Bredäng centrum.
Bredängsborna blir av med en av sina stora matbutiker. Den sista februari stänger Ica Supermarket.
Orsaken är bristande lönsamhet.
ANNONS

Det är konkurrensen med andra butiker som gör att Ica kastar in handduken. Dessutom behövs så stora investeringar göras i lokalerna att Ica ”inte ser någon långsiktighet” med att ha kvar butiken, meddelar företagets pressavdelning. 

Den 28 februari stängs dörrarna. Vad som sedan ska hända med lokalerna är en öppen fråga.

– Vårt mål är att en ny verksamhet ska öppna, som gagnar invånarna i området. Det skulle kunna vara en lågpriskedja, men då finns risken att det drabbar Hemköp som ju ligger alldeles intill. Exakt vad det blir är inte klart, men det viktiga är att det blir något som fyller människors behov, säger Thomas Gidlund, förvaltare vid Fastpartner som äger Bredäng centrum.

Fastpartner har länge vetat om att Ica Supermarkets ska stänga. Orsakerna till butikens problem är flera, menar Thomas Gidlund.

– Konkurrensen är stor om kunderna i Bredäng. Dessutom kommer många kunder här från andra kulturer och vill delvis ha ett annat utbud i sina matbutiker än det traditionella, säger han.

Ica stänger alltså den 28 februari, men har kontrakt på lokalerna året ut. Eventuellt kan en ny verksamhet ändå starta redan under 2019.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.