Då stänger Hemköp i city

matbutik
Hemköp stänger i april, öppnar igen i augusti.
Hemköp i city ska totalrenoveras och stänger hela butiken under fyra månader.
Under tiden hänvisas kunderna till en pop up-butik i Åhlénshuset.

Hemköp City har legat på samma plats sedan 1964, då Åhléns varuhus öppnade. Butiken renoverades senast 2004 och även då stängde butiken under en längre period. Nu är det dags igen.

Butiken stänger 17 april och öppnar igen i slutet av augusti. Då med en egen florist, en ny entré och fler automatiska betalningsstationer än tidigare.

– Butikens läge är oslagbart och efter renoveringen kommer vi att få en lika makalös butik. Det personliga mötet i butiken är otroligt viktig för oss på Hemköp men vi ser också att mötet inte alltid behöver ske vid betalningen. Vi utökar därför antalet medarbetare som rör sig i butiken för att erbjuda mer matinspiration och matkunskap, säger Thomas Gäreskog, vd på Hemköp i ett pressmeddelande.

Under renoveringen hänvisas kunderna till en pop up-butik på tunnelbaneplan i Åhlénshuset. Exakt var butiken ska ligga och hur stor den blir är inte klart.

Så, vad händer med de generösa öppettider under renoveringen? Lugn, Butiken kommer att hålla öppet mellan klockan 07.00 – 23.00 även i framtiden.