ANNONS

Nu stängs tvärbanan av på kvällarna

tvärbanan i liljeholmen
Tvärbanan står still på kvällarna till och med nästa torsdag.
Från och med i dag, den 1 oktober, stängs tvärbanan av efter klockan 20 på kvällarna. Resenärerna hänvisas till ersättningsbussar.
ANNONS

Perioden mellan den 1 och 11 oktober ska underhållsarbeten utföras kvällstid. Hela tvärbanan mellan Sickla och Solna stängs av från klockan 20 på kvällen på måndagar och tisdagar. Onsdagar och torsdagar är endast sträckan Alvik–Sickla avstängd.

15-minuterstrafik under sena kvällar

– Vi samlar lite större arbeten som man inte hinner med på ett trafikdygn och genomför på kvällarna, då det görs färre resor, säger Christian Hoffman på SL:s presstjänst.

Bussar ersätter under avstängningarna, men får inte lika många avgångar som tvärbanan.

– Tidig kväll kommer bussarna att gå väldigt tätt med 7–10-minuterstrafik. Ju längre kvällen lider desto glesare går bussarna, som glesast med 15-minuterstrafik, säger Christian Hoffman.

Flera hållplatser ersätter Alvik

För resenärer i Alvik gäller det att hålla lite extra koll. Här stannar bussarna på Drottningholmsvägen vissa dagar och på Thorlidsplan andra dagar.

– Vi har samlat info på SL:s hemsida för att visa exakt hur man ska åka. Det kommer även finnas info och personal på plats på stationerna som visar och guidar resenärer rätt, säger Christian Hoffman.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.