ANNONS

Snart stängs tvärbanan av kvällstid

Stängs snart av kvällstid.
Stängs snart av kvällstid.
Ta ett djupt andetag, tvärbanependlare.
Snart stängs trafiken av kvällstid på grund av underhållsarbeten.
ANNONS

Tvärbanans resenärer är hårt beprövade. I våras stängdes Sickla-Solna-linjen av kvällstid, och under 2017 var det trafikstopp på vissa sträckor i sex månader.

Nu är det snart dags igen.

Perioden mellan den 1 och 11 oktober ska underhållsarbeten utföras kvällstid. Hela tvärbanan mellan Sickla och Solna stängs av från klockan 20 på kvällen på måndagar och tisdagar. Onsdagar och torsdagar är endast sträckan Alvik-Sickla avstängd.

Sen kväll 15 minuters-trafik

– Vi samlar lite större arbeten som man inte hinner med på ett trafikdygn och genomför på kvällarna, då det görs färre resor, säger Christian Hoffman på SL:s presstjänst.

Bussar ersätter under avstängningarna, men får inte lika många avgångar som tvärbanan.

– Tidig kväll kommer bussarna att gå väldigt tätt med 7-10 minuterstrafik. Ju längre kvällen lider desto glesare går bussarna, som glesast med 15-minuterstrafik, säger Christian Hoffman.

Olika hållplatser i Alvik

För resenärer i Alvik gäller det att hålla lite extra koll. Här stannar bussarna på Drottningholmsvägen vissa dagar och på Thorlidsplan andra dagar.

ANNONS

– Vi har samlat info på SL:s hemsida för att visa exakt hur man ska åka. Det kommer även finnas info och personal på plats på stationerna som visar och guidar resenärer rätt, säger Christian Hoffman.