ANNONS

Nova stängt efter storbråket

Nova Ungdomens hus öppnar igen på onsdag.
Nova Ungdomens hus öppnar igen på onsdag.
Samtidigt som polisen flera utreder flera anmälningar om misshandel så väljer kommunen att hålla den populära ungdomsgården stängd.
ANNONS

– Nova Ungdomens hus öppnar igen på onsdag. Och verksamheten för funktionshindrade har öppet som vanligt på tisdag, säger Henrik Thureson, tillförordnad förvaltningschef för Kultur och fritid i Vallentuna.

Stängt förra veckan

Det som skulle vara en kul aktivitetskväll i Tellushallen med mekaniska tjurar, hoppborg och dragkampmaskin spårade ur. Under bråket som blossade upp mellan ett stort antal ungdomar i Tellushallen under lördagskvällen den 4 mars fick en i personalen på Nova Ungdomens hus en fraktur i handen. Därför har också några ungdomar portats från att komma in på ungdomsgården under veckan, skriver kommunen på sin hemsida.

– Det är väldig tråkigt och lägger en skugga över allt bra vi gör på Nova, säger Henrik Thureson om bråket.

Många inblandade

Just nu utreder polisen åtminstone fyra polisanmälningar från olika ungdomar som var på plats i Tellushallen i Vallentuna centrum när bråket drog igång. I ett av fallen handlar det om ett bråk som startade när ungdomarna spelade fotboll iklädda så kallade ”bumper balls”

– Det är några rivsår och en ansiktskada men ingen av ungdomarna har hamnat på sjukhus vad jag vet, säger Lottie Bodin, ungdomsutredare.

Polisen kommer i veckan att fortsätta med förhör av vittnen, ungdomsledarpersonal och målsägandena själva.

– Det är lite rörigt. Därför behöver vi prata med fler för att få klarhet i vad som hänt, säger Lottie Bodin.

 

 

ANNONS